JESENSKE UTRKE – naši prijedlozi

Jesen kao godišnje doba nam uvijek donosi obilje, a ništa drugačije nije u trkačkom svijetu. Pregršt utrka ove jeseni kuca na vrata, a na vama je da odaberete najzanimljiviju i da trčite.


GRAWE noćni maraton, Zagreb
Ove subote, 27. 8. 2016., održat će se treći GRAWE noćni maraton na jezeru Bundek uz slogan ”Od mjeseca do natrag”. Organizator utrke je Atletski klub Sljeme, a početak događaja je od 18:45 sati. Pregršt prijavljenih (preko 1000) okušat će se u pet disciplina: Desetinka (4219, 5 m), 1/4 maraton (10 549 m), 1/2 maraton (21 097 m), 3/4 maraton (31 647 m) te maraton (42 195 m). Trkače očekuju bogati startni paketi i nagrade, a za glazbu će se pobrinuti grupa Cry Babies. Novost je virtualna utrka koja se može istrčati bilo gdje na svijetu preko Endomondo izazova. Noćni maraton je centralni događaj GRAWE kampanje #PoKRENI koja traje cijelu godinu, a kojom se ljude nastoji motivirati na aktivniji život.

Više informacija…

Krapinski ringišpil
U Krapini se 3. rujna 2016. održava treći Krapinski ringišpil. Organizator je Trkački klub Maraton Krapina, a start utrke je u 13 sati. Krapinski ringišpil je kružna utrka koja se sastoji od pet kategorija: Dječja utrka (100 m), 1 krug (2.5 km), 2 kruga (5 km), 4 kruga (10 km) i 8 krugova (20 km). Sve kategorije startaju u isto vrijeme. Prijave na utrku i uplate kotizacija moguće su do 25. 8. 2016., stoga požurite, a broj trkača ograničen je na 300.

Više informacija…

Međunarodna utrka Kutina – Voloder
Ove godine 11. rujna održava se 16. međunarodna utrka Kutina – Voloder ‘Voloderska jesen Franjo Mihalić’. Utrka se održava u sklopu manifestacije ‘Voloderska jesen’, a posveta je našem maratoncu Franji Mihaliću koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1956. godine u Australiji. Organizator je Atletska Udruga ‘Moslavina u pokretu’. Start utrke je u 10 sati iz Kutine, a cilj je u Voloderu. Dužina staze je 15 km, a organizator je pripremio nagrade za najuspješnije. Prijave su otvorene do 9. rujna.

Više informacija…

Varaždinski polumaraton
Jedan od najpoznatijih polumaratona održava se 18. rujna 2016. u Varaždinu: 22. Brooks Varaždinski polumaraton. Organizator je Trkački klub Marathon 95, a osim polumaratona (21. 1 km), trči se i utrka na 5 km. Start obje kategorije je u 10 sati, a prijave su moguće sve do 18. rujna. Od svake se uplaćene startnine odvaja 10 kuna za Centar za obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju ”Tomislav Špoljar Varaždin”, a čiji će učenici izraditi unikatne medalje za sudionike. Novost je da će natjecatelji ove godine trčati novom stazom, a najbolje trkače očekuju nagrade.

Više informacija…

Baranjski polumaraton
Ove godine, 24. rujna, održava se 1. Baranjski polumaraton. Utrka prolazi kroz park prirode Kopački rit, a organizator je Atletski klub CroRun. Osim polumaratona, trčat će se utrka na 6 km te štafeta u dužini 6 km (4 x 1.5 km). Događaj započinje u 10 sati, a start polumaratona predviđen je u 12 sati u blizini dvorca Tikveš unutar parka prirode Kopački rit. Prijave za utrke su moguće do 17. rujna, a organizator je pripremio nagrade za najuspješnije.

Više informacija…

Valamar trail
Listopad otvara treći Valamar trail koji će se održati u Rapcu. Organizatori su sportsko rekreativni klub Alba, tvrtka Sportbox d.o.o. i Valamar Riviera d.d. Događaj počinje 1. listopada u 8 sati, a se sastoji od pet trail kategorija: ULTRA Trail (71. 3 km), ADVANCED Trail (54 km), MARATHON Trail (43. 1 km), SEMI Trail (23. 1 km) i MINI Trail (13. 5 km). Start i cilj svih utrka je u Rapcu ispred hotela Valamar Sanfior. Prijave su moguće do 15. rujna, a maksimalni broj natjecatelja je 300, osim za kategorije Semi i Mini Trail za koje ne postoji ograničenje. Za sigurnost natjecatelja brinut će Hrvatska Gorska Služba Spašavanja.

Više informacija…

Zagrebački maraton
Najpoznatiji maraton u Hrvatskoj, Zagrebački maraton, održava se 9. listopada 2016. godine u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, a ove godine slavi 25 godina postojanja. Osim maratona (42 195 m), trčat će se polumaraton (21 097 m) i utrka građana (5000 m). Start i cilj utrke je na Trgu bana Josipa Jelačića, a događaj počinje u 10 sati. Prijave su moguće do 2. listopada.

Više informacija…

Šibenska desetka
Na rođendan Dražena Petrovića, 22. listopada, održat će se prva Šibenska desetka u organizaciji Atletskog kluba Šibenik. Osim utrke na 10 km, kao posebno sjećanje održat će se i utrka ‘Draženova četvorka’ na 4 km. Dražen je četvorku nosio na dresu Šibenke i na dresu reprezentacije. Start za obje utrke je na Šibenskoj rivi, neposredno uz Draženov spomenik, a cijeli događaj započinje u 9:30 sati. Predviđene su i utrke za djecu. Prijave su otvorene do 10. listopada, a najbrže očekuju nagrade.

Više informacija…

Zagrebački noćni cener
Društvo športske rekreacije ‘Aktivan život’ u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba organizira noćnu utrku, 5. Zagrebački noćni cener, a povodom obilježavanja ”Mjeseca borbe protiv ovisnosti”. Utrka će se održati 5. studenog 2016. u 19 sati. Dužina staze je 10 km, a ove godine će se trčati po promijenjenoj trasi u odnosu na prethodne godine. Start i cilj su u parku Zrinjevac. Cestovni i tramvajski promet će biti u potpunosti zaustavljen od starta do 20:15 sati. Prijave su bile otvorene od 22. kolovoza, no već 23. kolovoza su automatski zatvorene jer je zaprimljeno planiranih 1900 prijava u manje od 44 sata.

Više informacija…

Ljubljanski maraton
U Sloveniji će se 30. listopada 2016. godine održati jedan od najpopularnijih maratona u ovom dijelu Europe: 21. Volkswagen Ljubljana marathon. Organizatori su Mestna občina Ljubljana i Timing Ljubljana. Prijave su otvorene do 30. rujna, a osim maratona (42 km) trči se polumaraton (21 km), utrka od 10 km, a kraća utrka od 200 m predviđena je za djecu. Postoje i kategorije ‘Handbike’ te ‘Inline’. Start je na Slovenskoj cesti, a cilj utrke je na Kongresnom trgu.

Više informacija…

12669576_584147888409274_6975373342568841151_n

Ovo je bio izbor od 10 utrka koje možemo preporučiti. Jesen je prebogata utrkama, a sve ih možete pronaći u našoj PLANIRKI.

JESENSKE UTRKE – naši prijedlozi

Tekst je autorsko djelo autorice bloga valtrci.com i kao takvo nije dozvoljeno njegovo neovlašteno korištenje. Isto će se u protivnom smatrati kršenjem autorskog prava.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s