RECENZIJA // GARMIN FORERUNNER 35

Garmin Forerunner 35 je svjetsku premijeru imao u rujnu prošle godine, a potom dolazi i na naše tržište. Uređaj odiše jednostavnošću i lakoćom pri korištenju te ima sve potrebne komponente koje čine jedan kvalitetan sat za trčanje. Dizajn je atraktivan i minimalistički, a cijenom spada među jeftinije Garminove proizvode.

IMG_20170413_120457_128


TEHNIČKE ZNAČAJKE I IZGLED

Garmin Forerunner 35 je sat za trčanje jednostavnog izgleda uz ugrađeni GPS i mjerenje pulsa na zapešću. Dimenzije sata su 35,5 x 40,7 x 13,3 mm, a veličina zaslona je 23,4 x 23,5 mm. Zaslon je čitljiv na sunčevoj svjetlosti i transreflektivan, a prikazuje vrijeme, dan i datum, Bluetooth povezanost, stanje baterije te Garminovu traku aktivnosti koja se pojavljuje kada je korisnik duže neaktivan. Remen je izrađen od silikona, može se mijenjati i dolazi u nekoliko boja: crnoj, bijeloj, zelenoj i plavoj. Ukupna težina sata je 37,3 grama. Sat je vodootporan do 50 metara dubine. Baterija traje do 9 dana kada Forerunner 35 koristimo kao pametni sat te do 13 sati u GPS načinu rada. Punjač je u obliku USB kabla koji spajate s vašim računalom i sa satom.


Sat je jednostavan za uporabu uz po dva gumba s lijeve i desne strane. Gornji gumb s lijeve strane omogućava paljenje i gašenje sata te pozadinskog svjetla. Desni gornji gumb omogućava odabir aktivnosti: trčanje na otvorenom, trčanje u zatvorenom, kardio, biciklizam i hodanje. Donji lijevi gumb sadrži izbornik s postavkama, a druga funkcija služi za vraćanje iz odabranih izbornika. Donji desni gumb služi za listanje kroz izbornik te sadrži dodatni meni preko kojeg možete provjeriti puls, notifikacije, broj koraka, potrošnju kalorija, aktivne minute, podatke s posljednjeg treninga i vrijeme. Još jedna funkcija gumba je kontrola glazbe kada je sat uparen s mobitelom. Radi se o novitetu kod Garmin satova: možete birati pjesme, stisnuti ‘play’ i ‘pause’ bez kontakta s mobitelom.


Na poleđini se nalazi Garmin Elevate™ mjerač pulsa koji prati vaše aktivnosti bez prestanka tijekom dana i noći. Elevate tehnologija mjerenja pulsa ima dvostruke mogućnosti: prikazuje prosječne otkucaje srca te trenutne kako bi slika vaših cjelodnevnih aktivnosti bila potpuna.

Sat ima oznaku ANT+™ što znači da ga možete upariti s trakom za mjerenje pulsa te s biciklističkim senzorima. Također, sat možete upariti sa svojim pametnim telefonom te tako sve notifikacije poput poruka i emailova stižu na vaš sat. Na mobitel s Android ili iOS sustavom možete instalirati Garmin Connect aplikaciju koju ćete povezati s vašim satom. Kroz aplikaciju ćete dobiti detaljan pregled svih vaših aktivnosti: prosječnu brzinu kretanja, maksimalnu brzinu, prosječni tempo, prosječni i maksimalni puls, minimalnu i maksimalnu nadmorsku visinu te kalorije. Također, Garmin Connect je ujedno besplatna online fitness zajednica preko koje možete pratiti svoj napredak i dijeliti ga na društvenim mrežama.

SUBJEKTIVNO MIŠLJENJE

Garmin Forerunner 35 koristila sam prvenstveno za trčanje na otvorenom. Odabirom aktivnosti satu je potrebno između 10 do 15 sekundi kako bi se aktivirao GPS. Na ekranu sata su prikazani tempo, vrijeme i udaljenost, a možemo vidjeti i zonu pulsa, trenutne otkucaje srca i potrošnju kalorija. Prije početka treninga moguće je namjestiti način trčanja: slobodno trčanje, virtualni ‘pacer’, intervale, a možemo i uključiti upozorenja prema potrošnji kalorija, zonama pulsa te dužini. Umjesto pritiskanja gumba za stanku svaki put kada zastanete s trčanjem, Forerunner 35 omogućuje aktiviranje automatske stanke što znači da se pri stajanju brojač automatski zaustavlja te automatski pokreće kada ponovno krenete s trčanjem. Uređaju je potrebno par sekundi da registrira stajanje i kretanje. Nakon završenog i spremljenog treninga možete pregledati sažete rezultate treninga: zonu pulsa, kadencu, korake i prosječni tempo. Opširnije podatke možete vidjeti preko Garmin Connect aplikacije nakon što ste Forerunner 35 povezali s mobitelom i izvršili sinkronizaciju.


Mene osobno je Garmin Forerunner 35 oduševio. Sat je idealan za početnike, ali i za sve ostale trkače koji vole jednostavnost i funkcionalnost. Forerunner 35 je lagan na ruci, gotovo ga ni ne osjetite i nema žuljanja. Vrlo je pregledan i jednostavan za uporabu, možete ga koristiti i bez uputstva. Odlično je što Forerunner 35 ima mogućnost mjerenja pulsa na zapešću bez dodatne opreme i to me najviše privuklo ovom satu. Garmin uspješno razvija tu tehnologiju, svakom novom linijom svojih proizvoda. Uz Garmin Forerunner 35 možete više pažnje posvetiti svojim rezultatima, napretku i trčanju prema zonama pulsa. Za mene je ovaj sat uživancija i Garminov ‘skriveni’ draguljčić: ima apsolutno sve što je potrebno, a cijenom spada među jeftinije Garminove proizvode. Uz to, uzmite u obzir da su česte akcije i popusti na ovaj uređaj. Ako tražite kvalitetan sat, bez previše filozofiranja i kompliciranja, ovo je sat za vas. Veselimo se treninzima uz Garmin!  


SPECIFIKACIJE

Veličina kućišta, ŠxDxV // 35,5 x 40,7 x 13,3 mm
Dimenzije // 35,5 x 40,7 x 13,3 mm
Težina // 37,3 grama
Vodootpornost // Da, 50 m
Baterija // punjiva litij-ionska baterija
Veličina zaslona, Š x V // 23,5 x 23,4 mm (0,93″ x 0,93″)
Rezolucija zaslona, Š x V // 128 x 128 piksela
Trajanje baterije // do 9 dana / do 13 sati uz GPS način rada
Senzori // GPS / Garmin Elevate™ monitor za mjerenje pulsa na zapešću
Cijena // 1650,00 kuna


Garmin Hrvatska Forerunner 35 možete pronaći u ovlaštenim trgovinama po cijeni od 1650,00 kuna.
Fotografije: Val Trči & Facebook Garmin Hrvatska

Like me on Facebook – Val Trči!
Instagram: val_dur

Objava je autorsko djelo autorice bloga valtrci.com i kao takvo nije dozvoljeno neovlašteno korištenje. Isto će se u protivnom smatrati kršenjem autorskog prava.

2 misli o “RECENZIJA // GARMIN FORERUNNER 35

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s