RECENZIJA // GARMIN FORERUNNER 235

Garmin Forerunner 235 na tržište dolazi krajem 2015. godine. Radi se o sportskom satu koji ima ugrađen GPS te koji mjeri puls na zapešću. Sat je ugodan oku i jednostavan za korištenje, a sadrži sve potrebne karakteristike koje čine jedan kvalitetan i pouzdan sportski uređaj.


IMG_20170508_161559_085

TEHNIČKE ZNAČAJKE I IZGLED

Garmin Forerunner 235 teži 42 grama te sadrži ugrađen GPS i mogućnost mjerenja pulsa na zapešću. Dimenzije sata su 45 mm x 45 mm x 11,7 mm, a veličina zaslona je promjera 31,1 mm (1,23″). Zaslon je u boji, a rezolucija mu je 215 x 180 piksela. Osim toga, zaslon je čitljiv na sunčevoj svjetlosti, transreflektivan uz MIP memoriju (memory-in-pixel). Objektiv je izrađen od stakla, a remen je silikonski, može se mijenjati i postoji u nekoliko boja. Sat je vodootporan do 50 metara dubine. Baterija traje do 9 dana kada se Forerunner 235 koristi kao pametni sat te do 11 sati u GPS načinu rada. Punjač je u obliku USB kabla koji spajate s vašim računalom i sa satom.


Sat je jednostavan za uporabu uz tri gumba s lijeve (pozadinsko svijetlo + gašenje uređaja / gore / dolje) i dva gumba s desne strane (start / natrag). Aktivnosti koje možete odabrati su trčanje na otvorenom, trčanje u zatvorenom, biciklizam i drugo (teretana, biciklizam u zatvorenom (spinning) itd.).


Sat se može koristiti i kao fitness uređaj. Na poleđini se nalazi Garmin Elevate™ mjerač pulsa koji prati vaše aktivnosti bez prestanka tijekom dana i noći. Elevate tehnologija mjerenja pulsa ima dvostruke mogućnosti: prikazuje prosječne otkucaje srca te trenutne kako bi slika vaših cjelodnevnih aktivnosti bila potpuna.

IMG_20170518_094310_068


Uređaj ima oznaku ANT+™ što znači da ga možete upariti s trakom za mjerenje pulsa te s biciklističkim senzorima. Osim toga, sat možete upariti sa svojim pametnim telefonom te tako sve notifikacije poput poruka i emailova stižu na Forerunner 235. Na mobitel s Android ili iOS sustavom možete instalirati Garmin Connect aplikaciju koju ćete povezati s vašim satom. Kroz aplikaciju ćete dobiti detaljan pregled svih vaših aktivnosti: prosječnu brzinu kretanja, maksimalnu brzinu, prosječni tempo, prosječni i maksimalni puls, minimalnu i maksimalnu nadmorsku visinu te kalorije. Također, Garmin Connect je ujedno besplatna online fitness zajednica preko koje možete pratiti svoj napredak i dijeliti ga na društvenim mrežama.


FR235 posjeduje GLONASS i GPS tehnologiju koja omogućuje precizno praćenje aktivnosti. Sat nudi širok raspon mogućnosti, a neke od njih su: brojač koraka, traka (ne)aktivnosti, automatski cilj (uređaj pamti razinu aktivnosti te određuje ciljni broj koraka u danu), praćenje spavanja (uređaj prati ukupno vrijeme spavanja kao i razdoblja nemirnog i dubokog sna), potrošnju kalorija, izračun VO2 max (što je broj veći, veća je i vaša kondicija), savjete za oporavak (vrijeme koje je potrebno provesti odmarajući se prije iduće aktivnosti), kontrola glazbe, aplikacija Connect IQ™ (mogućnost preuzimanja izgleda sata, podatkovnih polja, widgeta i aplikacija), a aplikacija Garmin Face-It™ omogućuje korištenje fotografija s vašeg mobilnog uređaja za pozadinske slike na satu.


SUBJEKTIVNO MIŠLJENJE

Garmin Forerunner 235 je pravi sportski sat, izgledom i funkcijama, no zbog lijepog i nenametljivog dizajna, možete ga nositi u svakoj prilici. Koristila sam ga prvenstveno za trčanje na otvorenom, a sekundarno i za vožnju na biciklu. Odabirom aktivnosti satu je potrebno između 10 do 15 sekundi kako bi se aktivirao GPS.

Na ekranu sata su prikazani tempo, vrijeme i udaljenost, a možemo vidjeti i zonu pulsa, trenutne otkucaje srca i potrošnju kalorija. Nakon završenog i spremljenog treninga možete pregledati sažete rezultate treninga. Opširnije podatke možete vidjeti preko Garmin Connect aplikacije nakon što ste Forerunner 235 povezali s mobitelom i izvršili sinkronizaciju.


FR235 je vrlo lagan, na ruci ga ne osjetite i možete ga nositi u bilo kojoj prilici, čak i dok spavate, bez smetnji i zatezanja. Za vrijeme aktivnosti uređaj čvrsto i pouzdano stoji na zapešću. Remen se sastoji od mnoštva rupica te sat možete optimalno namjestiti. Sat je vrlo pregledan i jednostavan za uporabu. Kroz izbornike se prolazi s lakoćom, možete ga koristiti i bez uputstva. Sviđa mi se mogućnost mjerenja pulsa na zapešću bez dodatne opreme, a što uvelike olakšava trčanje. Riječ je o satu koji je idealan za aktivne i srednje aktivne trkače. Garmin Forerunner 235 će vas, uz aplikaciju Garmin Connect, natjerati da posvetite pažnju svojim rezultatima i trčanju prema zonama pulsa. Svaki trening će vam biti novi izazov, a napredak nit vodilja. Ako želite kvalitetan sportski sat, Forerunner 235 je sat za vas. Obratite pažnju na česte akcije i popuste na ovaj uređaj. Veselimo se treninzima uz Garmin!

IMG_20170518_094913_387

SPECIFIKACIJE

Veličina kućišta, ŠxDxV // 45 x 45 x 11,7 mm
Dimenzije // 45 mm x 45 mm x 11,7 mm
Težina // 42 g
Vodootporan // Da (50m)
Baterija // punjiva litij-ionska baterija
Veličina zaslona, Š x V // promjer 31,1 mm (1,23″)
Rezolucija zaslona, Š x V // 215 x 180 piksela
Trajanje baterije // do 9 dana // do 11 sati uz GPS način rada
Ugrađena memorija // Podaci o 200 sati aktivnosti
Cijena // 2.790 kuna

Web // Garmin Hrvatska // Forerunner 235

Like me on Facebook – Val Trči!
Instagram: val_dur

Objava je autorsko djelo autorice bloga valtrci.com i kao takvo nije dozvoljeno neovlašteno korištenje. Isto će se u protivnom smatrati kršenjem autorskog prava.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s