Trčanje po Grazu uz SightRun!

Ako volite putovati i istraživati, a uz to ste i trkač, SightRun aplikacija je prava stvar za vas! 🙂

18055801
Foto: Energie Steiermark // Christian Purrer (CEO E.S.), Susanne Höller (Turistička zajednica Graza), Sandra Bortek

Radi se o besplatnoj mobilnoj aplikaciji koja vam omogućava turističko razgledavanje i trčanje uz korištenje GPS sustava mobilnog telefona za aktivaciju audio zapisa. Dakle, u vašem mobitelu je vaš osobni virtualni turistički vodič koji vas vodi pokraj najznačajnijih znamenitosti, a prvi gradovi u kojima je moguće trčati uz aplikaciju su Graz, Zagreb, Rovinj, Split, Pula, Opatija i München.


Aplikaciju su osmislili Sandra Bortek, Hrvoje Horvat, Tamara Markotić i Ivan Videk. Trkači, povjesničari, informatičari i turistički vodiči – odlična kombinacija koja je iznjedrila genijalnu ideju. Sandra je zadužena za marketing i promociju, Hrvoje vodi razvojni tim aplikacije, Ivan je zadužen za razvoj sadržaja unutar tura, a Tamara radi na prodaji i prati poslovanje tvrtke.

IMG_20180509_125845_335

Na genijalnost ideje ukazuje činjenica da je SightRun jedan od pobjednika boot campa Next inkubatora, inovacijskog laboratorija Energie Steiermarka, čime se otvorila prilika za rad na daljnjem razvoju aplikacije uz podršku stručnog tima. Završetkom ovog pilot projekta lansirana je tura za grad Graz, a projekt je ovaj tjedan prezentiran medijima u Grazu te je tako obogaćena turistička ponuda grada Graza.

18055827
Foto: Energie Steiermark

Nakon zanimljive pressice održane na prekrasnom ‘Otoku na Muri’ (njem. Murinsel – čelična konstrukcija na rijeci Muri u obliku poluotvorene školjke koja je izgrađena kada je Graz bio ‘Europski grad kulture’ 2003. godine, a spaja obje obale, tradicionalniju kojom dominira Schloßberg i moderniju, gdje se prvo primjećuje Kunsthaus) jedva sam čekala trčanje i otkrivanje Graza iznova na malo drugačiji način.

IMG_20180508_224813_135
Foto: Matt Marenić

Ruta obuhvaća 5 kilometara po Grazu uz mnoge značajne turističke atrakcije koje vam predstavlja vaš osobni turistički vodič putem mobitela i slušalica. Nas četvero trkača iz Hrvatske (Irena Kazić Tartaglia / Žniranac, Neven Miladin / Magazin Trčanje, Matt Marenić i moja malenkost) smo s lakoćom obišli cijelu rutu i pritom se odlično zabavili, a nekima je ovo bio prvi put u Grazu. Eto, toliko je jednostavno i zaista funkcionira. 🙂


Aplikacija me oduševila jer obožavam putovati, a ne odvajam se od tenisica za trčanje pa ovako mogu spojiti svoje dvije ljubavi uz čistu uživanciju. Također, dok slušate svog vodiča, možete stati i fotografirati atrakcije, baš poput pravog turista. Isto tako, moram priznati da sam pomoću aplikacije upoznala znamenitosti koje do tada nisam primjećivala iako sam već nekoliko puta posjetila Graz, a to me dodatno oduševilo. A ako niste trkač, SightRun aplikaciju možete koristiti i uz šetanje. Zbilja nema granica, SightRun stvarno mogu koristiti svi. U svakom slučaju, SightRun će vaš obični boravak u nekom mjestu pretvoriti u nešto više. Puno ćete naučiti i imat ćete sjajno iskustvo uz još ljepše uspomene. Veselim se daljnjem razvoju aplikacije uz nove gradove, a SightRun ekipi želim puno sreće u daljnjem radu. Hvala vam što mislite na nas! ❤

IMG_20180508_222412_853

SightRun aplikaciju moguće je besplatno skinuti na Apple Storeu i Google Playu.
SightRun možete pratiti i na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

Sve fotografije: Energie Steiermark / Matt Marenić (selfie cam) / Valentina Đureković

Objava je autorsko djelo autorice bloga valtrci.com i kao takvo nije dozvoljeno njegovo neovlašteno korištenje. Isto će se u protivnom smatrati kršenjem autorskog prava.
Like me on Facebook Val Trči and on Instagram val_dur

Jedna misao o “Trčanje po Grazu uz SightRun!

  1. Pingback: Dnevnik trkačice – Priče prije Jahorine: First we take Zadar & Graz, then we take Sljeme – VAL TRČI – Val's Running Universe

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s