RECENZIJA // BAUERFEIND SPORTS COMPRESSION SOCKS + SLEEVES

IMG_20180928_190042_817

Bauerfeind je osnovan 1929. godine u Njemačkoj, a u svojim počecima bila je to obiteljska tvrtka koja se bavila isključivo medicinskim kompresijskim čarapama. Ubrzo Bauerfeind povećava svoj asortiman te se potom specijalizira za široku paletu medicinskih proizvoda i usluga, a u ponudi se nalaze zavoji, protetička i ortopedsko-rehabilitacijska pomagala, pomagala za kontrolu dijabetesa, uređaji za plućnu rehabilitaciju i još mnogo toga.

dav

Osim toga, o njihovoj kvaliteti govori i činjenica da njihove proizvode i usluge koriste mnogi sportaši i sportski timovi, reprezentacije, fizioterapeuti te liječnici, a Bauerfeind je i sponzor mnogim njemačkim olimpijcima. Jedan od ambasadora branda je proslavljeni NBA košarkaš Dirk Nowitzki.

banner_nowitzki_1024x576-1024x576

Stručnjaci iz Bauerfeinda ističu nekoliko bitnih svojstava Run & Walk kompresijskih čarapa:
– specijalni dizajn
– nova generacija sportskih čarapa koje zadovoljavaju potrebe izdržljivosti sportaša
– postojanje anatomskog jastučića u području pete koji čini zaštitnu zonu Ahilove tetive kod pritiska i trenja
– kontinuirani pritisak temeljen na medicinskim standardima, od gležnja prema koljenu
– primijenjena kompresija poboljšava cirkulaciju u nogama, štiti venski sustav dok je pod naporom, smanjuje vibracije mišića, stimulira transport kisika kroz cijelo tijelo i ubrzava oporavak
– prozračno tkanje rastezljivih mikrovlakana osigurava optimalne mikroklimatske uvjete kože te su stoga idealna podrška na duge staze, npr. kod trčanja ili bicikliranja

davdav

Također, ove čarape idealne su za izdržljivost sportaša u profesionalnom sportu što je dokazano u medicinskoj studiji provedenoj 2011. godine na maratonu u Parizu pomoću prethodnog modela VenoTrain® Sport, a koji je identičan modelu Run & Walk s obzirom na kompresiju i kontinuirani pritisak. Sudionici maratona imali su manju mišićnu bol, smanjenu oteklinu i puno bolji oporavak mišića u prva četiri dana nakon maratona. Njihove potkoljene vene tijekom utrke, unatoč povećanom naporu, nisu bile proširene.

davdav

Osobno, slažem se sa stručnjacima iz Bauerfeinda, iako nisam medicinski stručnjak, a ni inženjer tekstilne tehnologije. Kod čarapa me oduševila tkanina te njihova tekstura i prozračnost, ali i izbor boja. Zbilja su lijepe, vrlo tanke i jako ugodne za nošenje (podsjećaju na najlonke) i to toliko da sam ih, osim za sportske aktivnosti, nosila i u slobodno vrijeme pa čak i za izlaske. 🙂

Vrlo su korisne za oporavak nakon dužih treninga i sa sigurnošću mogu reći da su mi smanjivale upalu mišića nakon većih kilometraža, nisam patila od ‘težine’ u nogama, a samim time je i vrijeme oporavka između treninga bilo skraćeno. Zapravo sam se, nakon svakog treninga, osjećala kao da ni nisam trčala, prevladavao je osjećaj lakoće u nogama i nije bilo nikakvih smetnji ni bolova.

davdav

Sve navedeno za čarape je primjenjivo i na rukave jer zapravo imaju istu svrhu i funkciju. Uz prozračna mikrovlakna, na rukavima se nalaze anatomski jastučići koji masiraju i stimuliraju mišiće, a imaju i mekanu unutrašnjost na području laktova koja doprinosi izuzetnom osjećaju ugode.

davbty

Rukave sam najviše koristila na dužinama, a kao što i sami znate, mogući su bolovi u rukama, pogotovo ako su nam ruke previše ukočene, zgrčene i ‘statične’. Osim toga, dok trčimo, radimo stalno iste pokrete, a to može biti osobito naporno za tijelo kada imamo dugačke treninge. Također, meni se zna dogoditi da u mislima odlutam pa nisam u svakom trenutku fokusirana na ispravan položaj tijela. Na treninzima imam običaj nakon svakih nekoliko kilometara protresti ruke, a primijetila sam da s rukavima to ne moram raditi te da nakon treninga nemam nikakvih nuspojava, zatezanja, bolova ni upala.

davdav

Dodatni bonus kod ovih proizvoda je njihova izdržljivost tako da ih možete koristiti jako dugo i pritom uživati u svim njihovim svojstvima, kao i prvog dana, a to je nešto što svakako opravdava njihovu cijenu*. Na prvu su možda skupi, ali se višestruko i dugoročno isplate, a i naglasila bih da je sve proizvedeno u Njemačkoj, što ipak ima veliku važnost na današnjem tržištu.

Ako puno trenirate i ako se susrećete s ozljedama, bolovima, grčevima i ostalim neugodnostima, razmislite o kompresijskim proizvodima. Definitivno nećete požaliti, a jedini minus je stvaranje ovisnosti. 🙂

IMG_20181223_122633_567dav

*Oba proizvoda možete pronaći po cijeni od 335 kuna u ovlaštenim Bauerfeind trgovinama.

Foto: Val & Bauerfeind

Kompresijske čarape Run & Walk / bauerfeind-sports.com/compression-socks-run-walk
Kompresijski rukavi / bauerfeind-sports.com/compression-sleeves-arm/

web / bauerfeind.hr
Faceboook / Bauerfeind Hrvatska 

Objava je autorsko djelo autorice bloga valtrci.com i kao takvo nije dozvoljeno njegovo neovlašteno korištenje. Isto će se u protivnom smatrati kršenjem autorskog prava.
Like me on Facebook Val Trči and on Instagram val_dur

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s